Tillgängligheten till Patons Malmgård

google maps och kartor

När vi, Wallrite Scandinavia AB, flyttade in vårt kontor i Patons Malmgård hösten 2015 fanns inte ens en riktig gatuadress till Patons Malmgård. Inte heller gick Patons Malmgård att finna på Google Maps eller på Steve Jobs ”Kartor”. Efter att ha skickat meddelande på meddelande till Google Maps gav de till slut upp och ändrade den gamla adresshänvisningen från Östra Tegelviksslingan (ett namn som av Stadsbyggnadskontoret togs bort 1996 och ersattes med Tegelviksslingan) så gav Google Maps upp och ändrade till ett mer för 2010-talet adekvat adress.

Nu finns Patons Malmgård på Google Maps i alla fall.

gatukontoret och gatuskyltning

Gatan som Patons Malmgård ligger vid heter Tegelviksslingan 20

Några skyltar fanns inte över huvud taget hösten 2016. Det tog ett år innan Gatukontoret fick upp gatuskyltning och att det också stod rätt gatunummer på skyltarna.

Först gällde det att få fatt i en person på Stadsbyggnadskontoret som kunde med dokument bekräfta och bevisa att gatan som leder ner i hamnen och förbi Vikingterminalen heter Tegelviksslingan och inget annat.

Därefter söka rätt på en person med ansvar för gatuskyltningen, skicka dokument och få den personen att inse vikten av att det finns adekvat gatuskyltning för transporter och besökare till Patons Malmgård.

När det var klart, lyckades Gatukontoret med bedriften att trycka upp f e l adress i alla fall. Det blev gör om gör rätt. Det kom upp nya skyltar igen. Denna gång med fel gatunummer. Vi tog oss för pannan men tredje gången gillt blev såväl gatunamn som gatunummer rätt.

Ett år tog det, men skam den som ger sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s